Eindhovens Dagblad

Herman van Veen in kindermusical

3 maart 1970

RIETHOVEN, 3 maart. — Gisterenmiddag werd in een door architect J. Weekers in een prachtig theatertje omgebouwde boerderij aan de Stevensebaan in Riethoven (langs de weg naar Steensel) een gedeeltelijke generale repetitie gehouden van de kindermusical „De sheriff zonder schoenen", geschreven door mevrouw Riwka Bruining, met muziek van Jimmy Watson en onder regie van mevrouw Kiewiet-de Jonge (Pam Hennnig), een musical die donderdag 2 april aanstaande in de grote zaal van het Philips Ontspamiings Centrum wordt opgevoerd met in het slotbedrijf Herman van Veen zelf als de grote „speelmaker".


Het belooft allemaal allerplezierigst te worden een 'n vooruitgang, na de vorige door Riwka Bruining geschreven musical „De Appel" die al door Riethovense kinderen werd gespeeld en gezongen. De baten van de opvoeringen van „De sheriff zonder schoenen" zijn voor de Unicef.

Bovendien, maar dat staat volkomen los van de vorige activiteit, gaat in juni in Amsterdam „de kleine komedie" in première van een tweede musical van Riwka Bruining, „De Regenboog", waarin een 25-tal Amsterdamse kinderen spelen en zingen, ditmaal onder regie van Herman van Veen.
Deze musical is geschreven in opdracht van Womans International Zions Organisation", de muziek is van Marjo Tal en het decor wordt gebouwd door de reeds bovengenoemde Jan Weekers. De balletten worden ingestudeerd door Nel Roos. Ook in „De Boerderij", het theatertje in Riethoven zullen opvoeringen van beide musicals worden gegeven.
De data daarvan zijn nog niet