MIX

"Mijn ex-vrouw Marijke zit soms nog bij me op schoot"

2 december 1977
Zonder een blad voor de mond te nemen praat Herman van Veen over de relatie met zijn ex-vrouw Marijke.


„Marijke en ik hebben qeen fout gemaakt. We zijn door opvoeding en omstandigheden in elkaars armen gedreven. Pure genegenheid. En dat alleen is geen basis om te leven in alle hevigheid. Plus het feit dat de kinderen dondersgoed weten wat ik voor Marijke voel, en zij voor mij. Dat is helemaal qeen probleem. Ze zit soms nog op schoot, hoor. Dat moeten kinderen zien, eigenlijk, ik vind dat ze het nodig hebben. We gaan ook met z'n allen op vakantie. Ze weten gewoon dat ik van die vrouw hou, en dat ze van mij houdt."

„Laatst wilde die jongen niet eten. Hij had waarschijnlijk een rol Rang of zo achter zijn kiezen. We hadden yoghurt met vruchten en ik weet dat hij stapel mesjokke is op zo'n toetje. Veel gezeur over en weer, en uiteindelijk zeg ik: ga jij maar lekker boven zitten. Als het op is, kom je maar beneden. Hij naar boven, maar met een paar tellen was hij er al weer.
Bord leeg. Ik kom even later buiten en ik zie over het dak grote blubbers yoghurt hangen. Moet ik eigenlijk erg lachen, maar toch word ik dan kwaad. Dat kun je niet maken, vind ik.

„Ik kan alleen maar zeggen dat ik sprakeloos ben bij kinderen. Ik kan er eigenlijk niet over praten. Het zit zo dicht bij mijn uiterste gevoelens. Heel diep verdriet en heel erg blij."