Dordtenaar
FRANK WEIJAND

Nu de foyer nog

2 sep 1998

GORINCHEM - Het publiek luisterde ademloos naar de muziek die Herman van Veen, begeleid door drie jonge musici liet horen.


Cabaretier Herman Finkers zorgde vervolgens voor een komische noot in de openingsvoorstelling. Daarmee leken de woorden 'hier zullen harten worden gestreeld', die Fred Delfgaauw later in zijn dankwoord sprak al te zijn uitgekomen. Het was aan Gorcums voormalig wethouder van cultuur Rien Stolk de eer om Peeriscoop officieel te openen. "Het verschil tussen een kleine stad en een groot dorp is cultuur", vond Stolk. "Ik ben dan ook blij dat de eerste fase van Peeriscoop voltooid is. Maar fase twee moet nog volbracht worden." Daarmee doelde hij op de nog ontbrekende foyer en een damestoilet. "Ik hoop dat de huidige wethouder A. van der Kaaij nu snel de opening van fase twee kan verrichten."

Stolk en Delfgaauw boden Van der Kaaij alvast een schaar aan, waarmee de wethouder de tweede fase kan openen. "Wij spreken elkaar snel weer", voegde Delfgaauw daar lachend aan toe. Ten slotte - konden de aanwezigen genieten van de twee jonge cabaretiers Ernesto en Marcellino. Bij gebrek aan een foyer werd de avond afgesloten in café De Knijp. Peeriscoop telt honderdvijftig stoelen. In het theater zullen vooral beginnende en minder bekende artiesten optreden. Delfgaauw gaat Peeriscoop ook voor repetities gebruiken en wil er workshops gaan geven.FRANK WEIJAND