Privé
KAREL HILLE

Hansje Bunschoten onthult haar liefde voor Herman van Veen.

"Alles voelt lekker bij hem"

2 jan 1999

Iemand die niets heeft met HERMAN VAN VEEN is geen leuk mens. Als je zijn liedjes hoort heb je het idee dat je in een WARM BED belandt. Zijn uitstraling is een beetje ENGELACHTIG,' bekent regisseur HANSJE BUNSCHOTEN in gesprek met Privé.


'Hij is fladderig, rommelig, druk, nadenkend, altijd bezig met doen. Zo had ik een heel ander idee over een aantal dingen in zijn tv-show Herman van Veen Persoonlijk, toch blijf je met elkaar op hetzelfde vlak zitten, je verstaat elkaar,' bekent de voormalig zwemkampioene.
Ruim zes jaar maakt en presenteert Hansje Bunschoten televisie-producties. Haar laatste werk is een muzikale biografie waarin Herman van Veen belangrijke momenten uit zijn leven in herinnering terug roept en deze met liedjes uit zijn repertoire illustreert.

Haar liefde voor Herman van Veen ontstond tijdens een kennismakingsgesprek gespri verliep N RO Ned. 1 eerste kerstdag, voor in wwn studio.. Dit gesprek verliep heel wonderlijk, wnt hij heeft altijd weinig tijd, maar op de een of andere onverklaarbare wijze voelde ik meteen: Dit zit goed. Alles voelt goed bij hem! Hij straalt iets uit wat je met goede vrienden hebt. We zeggen dingetjes over en weer en dan ontstaat er een soort vanzelfsprekendheid waardoor je het gevoel krijgt dat het niet kan mislukken. Hij geeft je een ongelooflijk zelfvertrouwen en je moet dus wel een ontzettende sufferd zijn wil er dan toch nog iets fout gaan.

Of we nooit een probleempje hebben gehad? Een keertje dan,' geeft Hansje toe en haalt even heel diep adem. 'Bij het liedje over JACQUES BREL en het meisje wilde ik heel graag een wapperend sjaaltje in beeld hebben. Uren en uren zijn we er mee bezig geweest.
Allerlei sjaaltjes hebben we uitgeprobeerd, want ze waaiden lang niet allemaal even lekker. Wij naar de Bonneterie, naar C&A en uiteindelijk bleek toch het sjaaltje.van-dé HEMA het lekkerste te wapperen. Na ZES EN EEN HALF UUR waren we er eindelijk uit en konden de opnamen beginnen. Oké jongens, start camera 1 riep ik nog. Plotseling zie ik Herman naar boven kijken. 'Wat doet dat sjaaltje daar? Heeft het liedje dat nou nodig?'
Moest Hansje toen niet even slikken? 'Nee, ik moest toen niet even slikken,' zegt ze ferm. 'lk zei tegen Herman: Nee, dat heeft het liedje niet nodig!'KAREL HILLE