Story

Herman van Veen speelt duur partijtje golf

Pas op! Dit is levensgevaarlijk

1 okt 1990

Herman van Veen wilde in Limburg wel komen golfen voor het goede doel. Hij kreeg er dik voor betaald en had de lachers op zijn hand. Want van de edele golfsport bracht de Utrechtse clown weinig terecht...


Maar liefst f 7500 kreeg Herman van Veen voor een partijtje golf in het Limburgse Voerendaal. De 'jetset* van Nederlands zuidelijkste provincie had dat bedrag er graag voor over, als de bekende cabaretier maar in hun midden kon zijn. Van Veen stelt deze som beschikbaar aan de Stichting Colombine, die geld inzamelt voor onder andere een vakantiehotel voor langdurig zieke kinderen in het Brabantse Drunen.
"Golfen heb ik al vijf jaar niet meer gedaan," bekende Herman vrolijk. "Dus het is wel even wennen!"

Tijdens de golfcourse hing hij als eregast natuurlijk weer de clown uit "Uitkijken lui, dit is levensgevaarlijk!" waarschuwde hij al bij de eerste afslag. Hij raakte de bal echter nauwelijks. Die rolde twee centimeter verder en bleef toen liggen. En de hole was nog zover weg! Herman moest ze echter alle achttien halen, wilde hij het sponsorbedrag in ontvangst kunnen nemen... 's Middags golfde Herman met goede moed verder. Ik krijg hier echt een kick van!" riep hij. Er kwam al een voorstel een landelijke golfcompetitie op te starten ten bate van Colombine.

Herman is zelf voorzitter van deze stichting. "Het vakantiehotel gaat een kleine drie miljoen gulden kosten," vertelt hij. "Het is bestemd voor kinderen met lichamelijke of psychische aandoe-ningen. Kinderen die erg lang in het ziekenhuis hebben gelegen bijvoorbeeld, of die een zware operatie achter de rug hebben. Zulke kinderen he een speciale verzorging nodig en in het kinderhotel dat nu gebouwd wordt kan dat. Zo kunnen ze ook eens een een onbezorgdé Vakantie vieren en dat hebben ze wel verdiend."

Het bedrag voor de golfcourse was bijeengebracht door leden van de golfvereniging en door bedrijven die elk een hole sponsorden.

Herman was dik tevreden.
"Ik vind dit een goed begin!"