Noord-Ooster
Jos Visscher

Schermutselingen

1 okt 1990

Veronica heeft een nieuwe leader. En wij mochten zaterdag getuige zijn van de opnamen.. Onbedoeld onthullend. Er werd gefilmd op Martinique. Té gek eiland. Paardrijden, duiken en onbezorgd door het oerwoud huppelen kun je daar. Niks geen armoede, niks geen krottenwijken. Je bent jong en je kijkt de andere kant op.


Té gekke mensen ook. Zo'n inlander die zomaar 'Veronica' kan zeggen! Goed gedaan aapje, hier heb je een pinda. Na die aflevering van de Pin Up Club in Egypte ("onze meisjes hadden veel bekijks in dit streng islamitische land"), wist ik het zeker. Ik mag het alleen niet zeggen.
Dus zul je mij niét horen beweren dat Veronica een racistische omroep is. Laten we het er maar op houden dat men er een lichtelijk naïef wereldbeeld op na houdt.
En aandacht voor de problemen in de wereld, oké, maar dan wel een beetje flitsend, graag. De Danny Kaye Award. Een soort Kinderen voor Kinderen, maar dan nog véél erger. En waarbij onze nationale knuffeldwerg Bart ons duidelijk maakt dat leed ook léuk kan zijn. En wie zien we vervolgens in Nieuwslijn Extra? Jawel hoor: Herman van Veen, het schuimgebakken geweten van Nederland. Gelukkig maakt nog dezelfde avond Veronica's winterpresentatie een eind aan eventuele verwarring: het zal ze allemaal een rotzorg zijn.

Het wachten is op een special rond BZN.
Op lokatie in Ethiopië.Jos Visscher