DROGISTENWEEKBLAD

Opbrengst gaat naar het Colombinehuis

Nieuwe verhalenboek van Herman van Veen exclusief te koop bij de apotheek

1 mei 1998

Herman van Veen heeft een nieuwe verhalenboek geschreven met de titel 'Colombine en de stemmendief'. Het prachtig ge´llustreerde boek is bestemd als lees-, voorlees en kijkboek voor kinderen en hun ouders of grootouders. Eenderde deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan het Colombinehuis, waarvan Herman van Veen zelf beschermheer is.


0/) I 7 april 1998 om 10.30 uur tijdens Farmavisie in de RAI te Amsterdam, heeft Herman van Veen een exemplaar van het verhalenboek uitgereikt aan de voorzitter van de KNMP, de heer M.A. Hagenzieker. 'Colombine en de stemmendief ' is het eerste exemplaar van een compleet nieuwe serie over de avonturen van Colombine.


Het boek is sinds half april 1998 exclusief te koop bij de apotheek. De prijs is fl. 14,95.

Inhoud

Het verhaal gaat over het konijntje Colombine, tevens hel beeldmerk van de Stichting Colombine, die met hulp van haar vader Apo deTheker en de voetballende eekhoorn Harlekijn de snode plannen van de hond Pias Pantalone Lurbesconi weet te verijdelen. Het plaatsje waar het verhaal zich afspeelt, heet Tosca. De inwoners van Tosca hebben een voorliefde voor zang en voetballen. Tosca is dan ook in rep en roer als iemand in het stadje zijn stem verliest.

Samenwerking

Herman van Veen heeft het boek in samenwerking met illustrator Harald Siepermann geschreven. Eerdere samenwerking tussen hen resulteerde in de verhalenboeken van Alfred J. Kwak. Met behulp van de verkoop van 'Colombine en de stemmendief' kunnen in de toekomst nog meer kinderen van een geweldige vakantie in het Colombinehuis genieten.
Vanaf 22 maart 1997 zijn in het Colombinehuis alle deuren geopend. Al talloze kinderen die na een zorgelijke periode hard aan vakantie toe waren, konden een heerlijke tijd doorbrengen in het huis. Bijvoorbeeld na een zware medische behandeling, een langdurige ziekte, sociale spanningen of omdat ze gevlucht zijn voor honger of oorlog.

De beroepsvereniging van apothekers, de KNMP, is hoofdsponsor van het Colombinehuis.