het Binnenhof

Herman1 februari 1984
Uit het buitenland komen over Herman van Veen niets dan goede verhalen. Zeer onlangs zong hij met zijn vaste muzikale mensen om zich heen elke avond de zaal van het Parijse Palais des Glaces steeds voller. Allemaal door mondreclame van Parijzenaars die tegen elkaar zeiden, dat ze toch eens naar Herman van Veen moesten gaan luiste- ren. Kort daarop trok hij oostwaarts om aan een tournee te beginnen, die hem door Duitsland, Zwitserland en Oostentijk voert.


Alleen op het bericht al van Hermans komst naar Duitsland werden 40.000 kaarten in voorverkoop gekocht. Wat die Duitsers vooral aanspreekt is naast diens lichte bariton, altijs goed voor een gevoelig lied, diens combinatie daarvan met clownerie.
Herman schrijft dit toe aan het verschijnsel, dat elke avond opnieuw het kind in hem wakker wordt. Dit kind paart de teleurstelling over de grote mensenbom, die volgens Hermans laatste teksten voorlopig niet zal vallen, aan het, ,,hoi" roepen tegen het leven. waarin hij vooral in Duitsland al snel de halve zaal meekrijgt.
Na afloop gaan die mensen nog naar de platenzaak ook, waar zijn nieuwste elpee „Signale" met liedjes uit die show te koop ligt.

Op de eerste dag al 20.000 van verkocht.