Provinciekompas

Herman van Veen ambassadeur

september 2010

De veelzijdig kunstenaar Herman van Veen is niet alleen in Nederland een geliefd artiest, ook onze oosterburen weten hem al jaren te waarderen. Door zijn vele optredens komt hij overal en kent hij het oosten van Nederland uitermate goed. Een omgeving die bij hem direct een vakantiegevoel oproept.


Op de vraag of hij bereid zou zijn dit gevoel te delen met zijn vele bewonderaars in Duitsland antwoordde hij direct enthousiast: "In de 45 jaar die ik nu alweer op de planken sta, heb ik van mijn optredens in het oosten van Nederland altijd zeer genoten. De vriendelijke mensen en het aantrekkelijke landschap zijn bijzonder. Om die reden kan ik de Duitse gasten een verblijf in deze omgeving dan ook zeer aanbevelen".

Om zijn ambassadeursrol voor 'Das andere Holland' goed te kunnen vervullen nam Herman van Veen onlangs het nieuwe Duitstalige 'Urlaub'- magazine over de regio's Achterhoek, Twente, Salland, de Veluwe, Vechtdal Overijssel, IJsseldelta en WaterReijk Weerribben Wieden in ontvangst. De oplage van 90.000 exemplaren wordt de komende twee jaar verspreid via beurzen en internet www.niederlande.de/grenzregion), op aanvraag, naar aanleiding van perspublicaties, advertenties en e-mail- nieuwsbrieven. Kortom, een multimediale promotiecampagne met Herman van Veen als gastheer van 'das andere Holland'.

De campagne om 'Das andere Holland' bij de oosterburen onder de aandacht te brengen is onderdeel van het Euregio-project 'Toerisme Marketing Grensregio', dat het vrijetijdsverkeer aan beide zijden van de grens stimuleert.
Door zijn naam te verbinden aan de campagne levert Herman van Veen tevens Ún opnieuw zijn bijdrage aan de Duits-Nederlandse verhoudingen. Voor alle activiteiten op dit terrein ontving hij al eens het prestigieuze 'Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland'. Een ware ambassadeur, in meerdere opzichten.