ROB MIDAVAINE schreef 28 september 2005 in het AD/UN
Cd jonge artiesten eerbetoon aan Herman van Veen


"UTRECHT Zestien jonge Utrechtse artiesten en bands hebben een cd met liedjes van Herman van Veen opgenomen.
De opbrengst van de verkoop van de cd is bestemd voor de muziekschool Josť de la Cruz in Leon, de zusterstad van Utrecht in Nicaragua.

De cd is een eerbetoon aan de in Utrecht geboren Van Veen, die dit jaar 60 jaar oud is geworden en zijn 40-jarig artiestenjubileum vierde. De zestien liedjes op de cd worden vertolkt door zowel gevestigde namen als nieuwe talenten. Onder hen Claudia de Breij, Solo, Jiggy Dj' e van DA.C., Orphanage, Van Katoen, Nobody Beats the Drums en Dial Prisko. Zij kozen liedjes als Opzij, Zo Vrolijk, Hilversum III, Harlekijnlied, Fiets en liedjes uit Alfred J. Kwak.

De initiatiefnemers willen met het project de tijdloosheid van het werk van Herman van Veen en de veelzijdigheid van de Utrechtse muziekwereld onderstrepen. Daarom zijn ook muzikanten van zeer uiteenlopende richting uitgenodigd om mee te doen, van rappers tot rockers en van singer-song-writers tot dj's.

De cd, die de titel We hebben maar een paar minuten tijd meekreeg, is vandaag gepresenteerd aan de Utrechtse cultuurwethouder Gispen.

Bestellen kan via www.3voor12.vpro.nl/utrecht.

Op 8 november wordt de cd gepresenteerd in Tlvoli, tijdens het literaire Festival Mooie Woorden, met optredens van alle 16 acts