soester courant
Jannemien Cnossen

ONDERTUSSEN BIJ...

'Nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan

5 aug 202

Jannemien Cnossen violiste/zangeres

ĄIk heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Aan deze wijze woorden van Pippi Langkous moest ik denken toen ik een dag voor mijn vakantie werd gevraagd om deze maand te schrijven voor deze rubriek.


Ik zit nu heerlijk op mijn balkon in Javea (Spanje) waar ik met mijn zoon, mijn broer en mijn neefje in het appartement van mijn oudste zus van een korte vakantie mag genieten. Ook mijn jongste zus is er met haar man en vier kinderen in een naastgelegen appartement. Het is een plek waar wij al sinds 2001 regelmatig komen, een paradijsje waar ik me helemaal thuis voel.

QUALITY TIME
Een paar maanden geleden kon ik me niet voorstellen dat we deze trip konden maken. Ik zou eigenlijk met mijn gezin een rondreis door Singapore en MaleisiŽ maken deze zomer. Quality time samen, wat hard nodig was omdat ik door mijn werk veel van huis ben.

THEATER
Ik ben zangeres en violiste en al sinds mijn 21e werkzaam in het theater. De afgelopen 22 jaar toerde ik met Herman van Veen in binnen- en buitenland. Op 12 maart zou ik met Herman in Assen spelen. We waren al opgebouwd, helemaal klaar voor het optreden, toen we hoorden dat alles in Nederland op slot ging en de tour de komende weken werd afgezegd.

BEDUUSD
Iedereen was beduusd en teleurgesteld. Ik ging er eigenlijk van uit dat we in april of mei wel weer mochten gaan spelen maar naarmate de weken van thuiszitten vorderden, werd het steeds duidelijker dat het veel langer zou gaan duren.

WENNEN

Ineens zat ik thuis, zonder werk, iets wat ik nog nooit had meegemaakt en waar ik enorm aan moest wennen. Naast musicus en podiumkunstenaar ben ik ook stemactrice. Daardoor ben ik niet alleen te vinden op verschillende podia, maar ook in studio's om na te synchroniseren. Sinds begin juni begon het studiowerk gelukkig weer aan te trekken en heb ik inmiddels voor het eerst een luisterhoek ingesproken, iets wat ik al heel lang wilde maar waar ik de tijd niet voor had.

PERSPECTIEF Ook kwamen de versoepelingen voor de cultuur. Ik werd weer gevraagd om op te treden; op 4 juli met mijn band in het fantastische Openluchttheater Cabrio en vanaf eind augustus met Herman van Veen. Ineens was er weer per- spectief. ... En een volle agenda! Vandaar deze vakantie van zes dagen met familie en vrienden om nog even op te laden voor een mooi nieuw theaterseizoen.

Ik kan niet wachten...Jannemien Cnossen