AD / UN
Babette van Veen

‘Mam, wat flik je me nou?’

13 nov 2020

BABETTE VAN VEEN Babette van Veen stapte vorige week uit het kostuum van de Vlinder. „Jammer dat ik net de finale gemist heb. Die had ik graag mee willen pikken, hoor”, zegt de actrice uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze was vorig jaar, bij de eerste reeks, al fan van The Masked Singer, een echt familieprogramma. „Ik was meteen verkocht. Het was het enige programma, met Expeditie Robinson, dat ik samen met mijn jongste zoon keek, die toen 15 jaar was."


Een jaartje ouder bleef junior aanvankelijk weg van de buis. „Wetende dat ik in het kostuum van de Vlinder zou zitten, zei ik tegen hem: 'Zullen we weer kijken?’ Zijn reactie: ‘Mwoah’. Na een paar afleveringen had ik hem zo ver. Dacht hij: ‘Laat ik mijn moeder een plezier doen'. Nou, ik had nog geen zin gezongen of hij zei: ‘Ja hoor, maaaam, wat flik je me nou? Had ‘t effe gezegd!’ Hij herkende mijn stem meteen, maar hij vond het wel leuk, hoor. Hij vond het wel gek dat ik afgelopen zomer vaak lang moest doorwerken. ‘Mam, verdien je wel genoeg dat je zo hard moet werken?’ Hij wist natuurlijk niet dat ik in het geheim die opnames had.”

Het is een van de grootste ingrediënten van het succes: het raden en meespelen thuis, vindt ook Van Veen. „Voor alle leeftijden. Er is muziek voor jong en oud. De kostuums zijn schitterend. Lekker kijken naar hoe raar die types bewegen in dat pak. En het grappige: het maakt niet echt uit dat ze niet heel goed kunnen zingen.”

Van Veen denkt dat vanavond wederom een kijkcijferrecord oplevert. „Vorig jaar keken 2 miljoen mensen. Nu iedereen thuiszit, kwam er een miljoen bij. Maar ik denk ze daar bij de finale overheen gaan.”Babette van Veen