AD / UN
Dennis Jansen

Babette van Veen in de zenmodus:

‘Ik hoef even niet van alles’

13 mei 2020

Nederland zit voorlopig vooral thuis en veel BN'ers dus ook. Wat lezen, luisteren of kijken zij om de dag door te komen? Vandaag geeft actrice Babette van Veen (Goede Tijden Slechte Tijden) haar aanrader(s).


Hoe ervaar je deze tijd?

,,De eerste tijd van corona stond ik om zeven uur op. Dan ging ik om acht uur yogaën met Nenette van Dongen op haar Facebookpagina. Als je zin hebt om gezellig en fijn wakker te worden met een paar oefeningetjes, dan moet je bij haar zijn. Daarna ging ik liedjes schrijven, dingen bedenken, klussen. Ik had het idee dat je de tijd moest benutten. Creatief zijn, ga dingen doen, werd er aan alle kanten gezegd. Nu kan het. Nu moest je bij wijze van spreken een boek schrijven."

Deed je dat?

,,Haha, nee. Ik las een stuk in The New Yorker. Daarin stond: je kunt nu wel heel erg constructief bezig zijn, maar dat betekent dat je je heel erg vasthoudt aan de oude werkelijkheid. Maar je moet toe naar een nieuwe. Dus oude patronen loslaten. In die zenmodus ben ik gegaan. Sindsdien leef ik bij de dag. Het geeft me heel veel rust. Ik heb mezelf voorgehouden: ik hoef dus even niet van alles.”
,,Als het rotweer is, ga ik binnen sporten en nadenken wat we gaan eten. Als ik zin heb, schrijf ik wat. Met mijn broers, zussen en vader zoomen we wel elke zondagavond. Even vragen hoe het met elkaar gaat. Het liefst loop ik elke dag even met de hond naar het bos. Of ik ga als het lekker weer is bij iemand op bezoek in de tuin, maar verder ben ik nog steeds heel veel thuis. Maar ik hoop nu de kappers open zijn dat wij vanaf juni ook weer wat kunnen gaan doen, met het nieuwe dramaprotocol."

Wat zijn je kijk-, luister- en leestips?

,,Filmnet heeft vier van de vijf kanalen opengegooid. Ik neem ook weleens films op. Die kun je nog eens afspelen als je wifi het niet doet en Netflix dus ook niet. En op privepodium.live zijn artiesten al heel snel aan de slag gegaan om toch te kunnen blijven optreden en hopelijk toch nog iets te blijven verdienen. Dat is uit de grond gestampt en werkt heel goed met leuke, diverse optredens."Dennis Jansen