Soester Courant
Jannemien Cnossen

Ondertussen bij Jannemien Cnossen

12 aug 2020

Ik ben net een paar dagen terug van mijn vakantie in Spanje. Het was een kort tripje maar ik heb echt kunnen genieten met mijn vrienden en familie. Het was er zo fijn, dat ik het mooie weer mee terug heb genomen naar Soest! Soest, de plek waar ik nu al bijna twintig jaar woon met mijn gezin.


LIEFDE

Ik ben opgegroeid in 't Gooi. Voor mijn Conservatoriumstudie verhuisde ik naar Den Haag, waar ik lang met veel plezier heb gewoond. Mijn grote liefde verliet zelfs zijn geliefde Rotterdam om bij mij in te trekken in Den Haag.

Toen in 2000 onze dochter werd geboren, wilden we heel graag weg uit de stad. In die tijd was ik op tour met Herman van Veen en een centrale ligging leek ons dan ook praktischer qua reizen. Funda bestond nog niet dus een huis vinden was een stuk lastiger dan nu; je kon niet even neuzen op internet met mooie foto's, filmpjes en plattegronden van een huis. We moesten het doen met een fax van de makelaar die voor ons op zoek ging naar een huis. We bekeken huizen in Laren, Bussum en Hilversum, maar het juiste huis zat er niet bij.

Totdat Herman mij in de zomer van 2001 vroeg om een aantal weken op zijn huis in Soest te passen. Ik weet nog goed dat ik met de kinderwagen aan het wandelen was en opeens een te koop bord zag in een heel lief straatje.

Ik belde mijn man dat hij snel moest komen kijken en we maakten meteen een afspraak met de makelaar. Dit was het huis waar wij naar op zoek waren! Het voelde meteen goed ondanks dat het behoorlijk vervallen was en we flink zouden moeten verbouwen. Dus verhuisden we van onze parterre in de stad naar een twee-onder-één-kap-woning in Soest. We trokken onze kluskleren aan en gingen aan de slag. Van de vrijstaande garage bij het huis, hebben we een ruimte gemaakt waar we muziek kunnen maken. Mijn man is drummer dus dat was geen overbodige luxe.

SOESTERS

Mijn dochter was 1,5 toen ze hier kwam wonen en mijn zoon is in dit huis geboren. Zij voelen zich echte Soesters. Bij mij heeft dat wel een tijdje geduurd. Ons hele sociale leven speelde zich af in Den Haag. Gelukkig hebben we door de jaren heen hier een gezellige vriendenkring opgebouwd.

Door mijn werk ben ik niet veel thuis dus buiten de winkels, restaurantjes, de scholen en de huizen van vrienden, zag ik nooit zo veel van Soest. Daar is sinds de Coron- acrisis wel verandering in gekomen. Ik ben regelmatig gaan wandelen met vriendinnen en heb ontdekt dat Soest nog mooier is dan ik dacht. Ik was al blij dat ik hier woonde, maar nu weet ik het zeker: ik wil hier nooit meer weg!Jannemien Cnossen