Gooi- en Eemlander

Herman van Veen Arts Center

10 mei 2020

Het Herman van Veen Arts Center opende in 201I de deuren onder meer met als doel een podium te bieden aan jonge kunstenaars. Het beslaat vijf hectare van het honderd hectare grote Landgoed de Paltz en is een oase van rust en natuurschoon.


Wie geluk heeft kan vanaf de plek van het zogenoemde ’valleihuisje’ in het bos een schaapskudde verderop de grond zien afgrazen. De kudde wordt ingezet in de hoop dat door de begrazing de heide terugkeert.

Het terrein van het Arts Center is gratis toegankelijk evenals ’de Villa’, een groot wit landhuis, waarin het vijftig jaar geleden opgerichte Harlekijn Holland B.V. is gevestigd. Harlekijn produceert voorstellingen, concerten en boeken, cd’s en dvd’s. In de villa is de Gallery ingericht, Café Gaëtane, terras, bibliotheek en archief met de historie van Harlekijn Holland, de geschiedenis van De Paltz en ’de Villa’.
Ook is er een kunstuitleen. In de winkel zijn bijvoorbeeld originele, ingelijste ’frames’ te koop van de tekenfilmserie ’Alfred Jodocus Kwak’ van Herman van Veen.
Herman van Veen Arts Center is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.