Gooi- en Eemlander

Programma: je neus achterna met het geurpad

10 mei 2020

Edith Leerkes heeft de zakelijke leiding van het Arts Center, maar is bovendien als gitarist al bijna dertig jaar onderweg met Herman van Veen.


Het Arts Center is hun gezamenlijke kind. „Nog volop in ontwikkeling”, aldus Leerkes. Ze beschouwt het als een groot geluk dat het centrum de beschikking heeft over een buitenruimte waar, ondanks het coronavirus, vanaf juni voorstellingen kunnen worden gegeven. Zelf zingt Leerkes vanaf 5 juli op zondagen gedichten van Judith Herzberg. In augustus speelt Herman van Veen een programma van rond de zeventig minuten. Daarnaast brengen Mark Haayema, Dennis de Groot en Abke Bruins vanaf 1 juni afwisselend een poppenkastvoorstelling voor kinderen. De muziek is geschreven door Edith Leerkes, het verhaal door Herman van Veen. Zijn de voorstellingen bij het Arts Center gewoonlijk gratis, vanwege de coronacrisis wordt per kind entree gevraagd van 7,50 euro. Volwassenen kunnen er gratis terecht.

Vanaf 3 juni zijn er rondleidingen op het landgoed onder de titel ’Je neus achterna’. Het ’geur-pad’ voert langs bomen, struiken, planten en heesters. Het geeft inzicht in de functie van geur in de natuur.

De dag erna, 4 juni, is de aftrap van een kunstrondleiding op Landgoed de Paltz onder de titel ’Een ommetje’. De route gaat langs kunst in de Gallery, De Kapschuur en beeldentuin. In de galerie zijn, naast het werk van Herman van Veen, sculpturen te zien van Ton Kalishoek, Julia Berger en Meta Bloemen. In het park vindt de bezoeker beelden van Peter Meyers.

Een serie rondleidingen 'Verhalen in het park’, over sprookjes die leven op De Paltz, start op zaterdag 13 juni. Vertellers zijn om de beurt de acteurs Bert Sim-hoffer en Piet van der Pas.

Kaarten reserveren voor de voorstellingen en rondleidingen kan via www.hermanvanveenartscenter.com