Peter Fidom schreef een ingezonden brief in het Utrechts Nieuwsblad van 19 april 2003


Strip Hermanus

Geschokt bekeek ik de strip van Hermanus (herm164.jpg (37700 bytes)). Karikaturen van Bush, Saddam en Jezus werden daarin door deze clown (?) geïnterviewd. Alleen het feit al, dat de eerste twee. op deze manier, in een adem worden "genoemd" met de laatste!
Bush en Saddam staan in het middelpunt van de belangstelling. Veel mensen hopen bij hen toch iets van een antwoord, een oplossing te horen. Maar is het niet veel beter om ons oor te luisteren te leggen bij Jezus?

Peter Fidom, Harderwijk.


Naschrift : Meer lezers hebben vraagtekens geplaatst bij deze strip. Bedenker Herman van Veen en zijn tekenaar Jan Bart Dieperink hadden absoluut niet de bedoeling om te kwetsen. Ze wilden laten zien hoe Bush en Saddam lachen om de oorlog, en hoe Christus erom huilt. "Het hemelse gerecht huilt, terwijl we op aarde vrolijk oorlog voeren ", zo luidt hun verklaring.

 


Op 24 april verscheen opnieuw een ingezonden brief in dezelfde krant:

Lang leve de prikkelende strip Hermanus

Ik klim niet gauw in de pen maar als trouwe "losse editie" lezer moet mij toch even wat van het hart.
In deze krant van zaterdag 20 (19 c.j.) april zag ik dat lezers "reageerden" op de nieuwe strip Hermanus.

De wereld brandt, het gaat slecht met de economie, rare ziektes... laat men zich bezighouden met werkelijk belangrijke zaken in plaats van dit soort commentaar. Overigens is naar mijn mening deze strip op geen enkele manier "beledigend" maar voor iemand met een beetje gezond verstand juist prikkelend!

R.den Hartog, Utrecht