Soester Courant

Heel weekend jonge en ervaren muzikanten op De Paltz

Tweedaags Kamermuziekfestival

17 mei 2017

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vindt op het landgoed van het Herman van Veen Arts Center het tweedaags Paltz Kamermuziekfestival plaats. Een muzikaal evenement met concerten uitgevoerd door jonge en ervaren muzikanten.


Het Kamermuziekfestival is een initiatief van de uit Baarn afkomstige artistiek leidster Marieke Vos. Dankzij sponsors heeft zij een gevarieerd programma kunnen samenstellen. Van de Toccata's van J.S. Bach tot en met moderne kamermuziek in combinatie met theater en dans.

Brahms

De opening van het festival is zaterdag om 11:00 uur met het Brahms' Klarinetkwintet. Daarna volgen optredens van het Duo Verso (12:15 uur), het Lip Stick Percussion Duo (15:30 uur) en een ensemble van de J.S. Bachschool (17:15 uur). Ook kunnen mensen deelnemen aan een wandeling met filosoof Eric Brinckmann (16:15 uur) en een masterclass met fluitiste Jeannette Landrť (14:15 uur).

Het Thein Brothers Quartet sluit deze eerste dag af met een bijzonder concert om 20:15 uur. Op zondag 21 mei opent pianist DaniŽl van der Hoeven om 11:00 uur de tweede dag van het festival, v Filosoof Eric Brinckmann wandelt deze dag wederom om 12:15 uur over het landgoed. Om 14:15 uur is er dan de familievoorstelling 'Alfred Jodocus Kwak en de Sneeuwvlok', een symfonisch sprookje met tekst en muziek van Herman van Veen. Om 15.30 uur treden leerlingen van de School voor Talent van Scholen in de Kunst op. Het Paltz Kamer muziekfestival wordt afgesloten met een concert van het Kamermuziek Ensemble Nederland & Vrienden om 17:15 uur.

Alle optredens en concerten zijn gratis.
Kijk voor meer informatie over het programma op www.herman- vanveenartscenter.com. U moet u wel aanmelden. Dat kan via info@ hermanvgnveenartscenter.com.