Soester Courant

Tweede editie Alfred Charity Golf Cup op 18 juni

Muzikaal Golftoernooi

17 mei 2017

Herman van Veen slaat af voor de eerste Alfred Charity Golf Cup, vorig jaar. De twee- de editie van de wedstrijd voor het goede doel is op zondag 18 juni. Inschrijven kan nog.


Een uniek golftoernooi met muzikale aspecten. Zo wordt de tweede editie van de Alfred Charity Golf Cup aangekondigd.
Dit initiatief van het Herman van Veen Arts Center Fonds heeft als doel om kinderen in moeilijke situaties 'een extra verzetje te bieden en een mooie dag te bezorgen'. Het golftoernooi vindt op zondag 18 juni plaats op golfpark Soestduinen. Twee jaar geleden werd om de eerste Alfred Charity Cup gespeeld. Destijds was de animo hoog en werd een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel: kinderen uit het asiel zoekerscentrum Soest-Zeist werden een dag in de watten gelegd met uitdagende workshops, een lunch en een speciaal voor hen gemaakte voorstelling.

Benefiet

Maar daar bleef het niet bij: de opbrengsten van het benefietgolftoer- nooi waren zo hoog dat de kinderen meerdere keren vermaakt konden worden op het Arts Center. Verder kwamen er voor bewoners van het AZC een flink aantal fietsen beschikbaar. Dat was wenselijk met het oog op de mobiliteit van de vluchtelingen.

Het AZC ligt tenslotte afgelegen van diverse voorzieningen.
De tweede editie in 2017 focust opnieuw op een mooie dag voor kinderen. 'Daarbij kijken we niet alleen naar de kinderen van vluchtelingen, maar naar alle kinderen die een extra verzetje kunnen gebruiken,' benadrukt de organisatie. De strijd om de Charity Cup gaat op 18 juni vanaf 12:00 uur van start.

Na het toernooi wordt er verplaatst naar het nabij gelegen Landgoed De Paltz en het Herman van Veen Arts Center. Deelname kost 150,- per persoon.

Opgave kan via charity@ hermanvanveenartscenter. com.