AD/UN
redactie

Herman van Veen bij open dag van Scholen in de Kunst

17 mei 2017

Scholen in de Kunst houdt zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur een open dag waar bezoekers kennis kunnen maken met het cursusaanbod van theater, dans, beeldende kunst en muziek. De open dag is in het Eemhuis aan het Eemplein 71 in Amersfoort.


Daar zijn er allerlei introductieworkshops te volgen binnen deze disciplines. Er is een cursusaanbod voor peuters, kinderen, jongeren en volwassenen. Docenten zijn aanwezig voor de nodige tekst en uitleg.

Ook zijn er optredens op verschillende plekken in het Eemhuis. Van zowel individuele muzikanten als bands en koren. Optredens zijn van onder meer de bands The Multitones en The Elite. Het gehele programma is te vinden op de website
scholenindekunst.nl.

Zanger en componist Herman van Veen opent de open dag rond 13.00 uur. Dat is tegelijk de aftrap van een expositie over het door Van Veen bedachte muziekfabel, Alfred J. Kwak.
Van Veen bedacht de hoofdfiguur voor deze fabel, een eend die opgroeit in de polder met zijn stiefvader Henk Mol, in de jaren 70. Het muziektheater werd voor het eerst opgevoerd door het Amsterdams Jeugdtoneel in 1976. Alfred J. Kwak

Eind jaren 80 is een tekenfilm gemaakt van Alfred J. Kwak, die in veel talen in nagesynchroniseerd. Ook is de eend terug te zien in boeken en grammofoonplaten. Van al dat werk heeft Van Veen een expositie samengesteld die tot en met 19 juni te zien is in het Eemhuis.