Dagbl vh Noorden

Herman van Veen biedt een alternatief

4 juli 2017

GRONINGEN Toen Herman van Veen in Veendam op 27 mei zijn pols brak bij een val op het toneel, riep hij dat hij terug zou komen.


Dat lukt niet. Zijn speelschema met de voorstelling Vanavond zit bomvol. Directeur Jos Kraan van centrum van Beresteyn in Veendam echter: "Ik ben blij met de overeenkomst die we hebben gesloten en een leuk aanbod voor de bezoekers, die op die avond de twintig slotminuten van de show moesten missen. Ze kunnen kiezen. Op zondag 22 april naar de matinee van Herman van Veen en zijn ensemble in de Stadsschouwburg in Groningen, of tussen 26 oktober en 10 december naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam."

Kraan heeft amper een klacht gehoord. Met hem waardeert zijn publiek de geste. Niemand is boos, al melden sommigen in een reactie dat ze niet opnieuw komen voor de finale. Anderen hebben juist zin in een weekend Amsterdam. De bezoekers van toen moeten voor 9 juli laten weten wat ze willen. Jos Kraan: "Ik heb overal begrip voor en zeker voor de opstelling van Herman van Veen."