Uitgegeven op dinsdag 15 november 2005 om 16:31:21 (Novum)


Herman van Veen 'geweldige en ongelofelijk lieve vader'
Zanger en liedjesschrijver Herman van Veen is volgens zijn dochter Anne een 'geweldige en ongelofelijk lieve vader'. "Ook al is hij niet thuis, hij belt en hij denkt aan me of hij zingt voor me op het toneel". Herman zelf noemt zichzelf 'fysiek' een vader. "Maar ik ben meer kind met de kinderen", zegt Van Veen tegen Novum Nieuws. Dat betekent niet dat Herman geen regels had voor zijn kinderen. "20.00 uur is 20.00 uur en niet 20.05 uur, maar echt streng ben ik niet."

Voor Anne schreef Herman in 1986 het nummer 'Anne'. "Anne is een wereldmeid en als iemand naar haar vraagt kan ik zeggen dat een mooi liedje er zo uitziet als zij", vertelt de trotse vader. Anne op haar beurt is ook trots op haar vader en op het liedje. "Het is iets waar ik rode wangen van krijg, echt geweldig en heel bijzonder", zegt ze.

Herman van Veen presenteerde dinsdag in theater Carré in Amsterdam zijn nieuwste dvd, 'Vaders in Carré'. De entertainer noemt zijn dvd een 'ode aan alle mannen en vrouwen die hij waardeert' en een 'aftrap voor de komende dertig jaar'. "Ik ben nu 60 jaar en van plan door te zingen tot ik omval. Ik hoop dat het een mooie val wordt."

Carré is één van de favoriete theaters van Herman van Veen. "In Carré beïnvloedt iedereen elkaar en als artiest zie en hoor je dat gebeuren. Een soort van kruisbestuiving."

Nederland blijft voor Herman van Veen het favoriete land om op te treden. "Nergens anders ter wereld verstaan ze Utrechts dialect", lacht de artiest. De zanger treedt al veertig jaar op in alle delen van de wereld, maar de landen zijn niet met elkaar te vergelijken. "Elk land, zelfs elke stad is anders en woorden hebben overal een andere betekenis." De liedjesschrijver heeft dan ook overal een andere reputatie. In Frankrijk is hij de clown die zingt, in Duitsland de man die zingt en vertelt en in Afrika de Europeaan.

De dubbel-dvd 'Vaders in Carré' ligt vanaf dinsdag in de winkels. Op het eerste schijfje staat een volledige voorstelling en het tweede schijfje bevat extra's met gesprekjes met Herman van Veen en zijn muzikanten en karaoke-versies van een aantal liedjes.[Copyright 2005, Novum]