In het Utrechts Nieuwsblad van 15 maart 2005 stondReacties na afloop

Gelukkig
Theo Liwert (51), loodgieter uit Culemborg:
,,Ik wilde Herman van Veen al héél lang zien. Een hele veelzijdige man; clownesk én serieus. Ik zag hem aldoor op tv, hoorde zijn liedjes op de radio, en dacht: daar moet ik heen. Maar het kwam er niet van. Als ik hoorde dat hij met iets nieuws kwam, ging ik meteen naar het postkantoor en hoorde ik dat het alweer was uitverkocht. Gelukkig ben ik nu via uw krant aan een kaartje gekomen."


Fantastisch!
Ursul de Geer (59), presentator en programmamaker:
"Het is hier fantastisch! Ik ben zo blij dat ik er mag zijn. Ik ben begonnen als acteur en regisseur, en in die tijd hoorde je Herman niet goed te vinden. Hij kón niet, in de grachtengordel. Ik deed erg mijn best om er ook zo over te denken, maar dat is mij nooit gelukt. Vooral zijn Jacques Brel-vertolkingen, in het Nederlands - neem Liefde Voor Later - bleef ik stiekem beluisteren."


Balans
Kick van der Veer (50), kleinkunstkenner en programmamaker uit Laren:
"Deze show is een ontroerende gebeurtenis. Omdat bij Herman alles klopt, alles in balans is. Niets is gekunsteld. Hij wordt vaak gezien als 'de zanger van de dood', maar in werkelijkheid is hij 'de zanger van de liefde'. Als hij zingt over zijn overleden ouders, gaat er erom dat hij zoveel van hen heeft gehouden. Daar zingt hij over.


Zijn zang
Marjan Berk (72), schrijfster en columniste:
"Ik weet nog dat hij bij een van zijn eerste voorstellingen in Carré uit het plafond neerdaalde. En vervolgens een verpletterende show gaf. Sindsdien zag ik zo veel mogelijk wat hij deed. Ook de tv-shows, die hij later ging doen. Dat was natuurlijk geen succes, want hij is niet iemand die iedere avond weer met de actualiteit aan de haal gaat. Het meest bevalt mij zijn zang, zijn stem."


Even zestien
Anno Spaan (50), docent wiskunde uit Zeist:
"Als zestienjarige luisterde ik met mijn intellectuele vrienden al pijprokend naar zijn lp Goed Voor Een Glimlach. Héél mooi vertolkt. Als ik hem nu weer zie, ben ik weer even zestien. Maar er zijn ook liederen waarmee hij mij later in mijn leven terzijde stond. Ik zou wel willen dat hij vanavond wat meer oud werk zong. Maar goed, het is mooi dat hij zich ontwikkelt en nu met al die jonge mensen muziek maakt."


Boodschap
Rineke van Dijk (56), apo-thekersassistente uit Maarssen:
"Het is mooi dat hij bij elke voorstelling een boodschap probeert over te brengen; iets over politiek of het milieu. Anderen vinden dat 'soft', maar daar trekt hij zich niks van aan. Ik heb de indruk dat hij de laatste tijd vaker terugblikt naar vroeger, nu zijn ouders zijn overleden. Iets wat veel mensen van mijn generatie herkennen, aangezien onze ouders ook zijn overleden."