Stan Huijgens schreef 10 juli 2001 in De Telegraaf

"Kleinbegin" werpt vruchten af



Een felicitatie aan het adres van wijnkoper Marita de Beer uit Soest en haar buurman, zanger Herman van Veen . Een jaar geleden introduceerden zij de zogenaamde "Kleinbegin" wijn, waarvan per fles een deel van de opbrengst is bestemd voor een Zuid-Afrikaans onderwijsproject, een initiatief van de Herman van Veen Foundation.

Per fles gaat er 1 gulden naar dit onderwijsproject dat wijnmakers- en kunststudenten uit ontwikkelingslanden gedurende een bepaalde periode een studiebeurs probeert te geven. De wijnen zijn gemaakt door Jan Boland Coetzee, eigenaar van wijnhuis Vriendenhof. Onlangs was het feest in Kaapstad. Na afloop van een sfeervolle benefietvoorstelling van Herman van Veen in het Artscape Theater in Kaapstad, werd aan directeur Van Westhuizen van de Hoër Landbouskool Westland de eerste studiebeurs-cheque uitgereikt.

Wijnmakersstudie

Het gaat om een bedrag van 38.800 rand, bijna 13.000 gulden. Landbouskool bereidt haar leerlingen voor op een universitaire wijnmakersstudie. Zo wordt het jonge mensen mogelijk gemaakt om al op jeugdige leeftijd hun talenten te ontplooien.
Binnenkort selecteert Herman's Foundation een kunststudent die ook een beurs zal krijgen.





terug naar de index