uit het AD van 10 april 2001

Hebbedingen van beroemdheden



Te koop: Het schaatspak van Rintje Ritsma, de gitaar van George Kooymans, het horloge dat Marco Borsato droeg voor zijn toernee De Bestemming. Tientallen hebbedingen van bekende artiesten worden tot en met donderdag geveild op de website roparunners.nl/veiling.htm. De opbrengst gaat naar jonge kankerpatiënten.

Een van de hoefijzers van Anky van Grunsvens paard Bonfire, de originele en gesigneerde foto van John Lennon en Yoko Ono gemaakt in Amsterdam tijdens hun huwelijksnachten, een viool van Jaap van Zweden. Voor fans van beroemdheden bestaat er deze week weer een kans om iets van hun idool te bemachtigen. Mits er geld wordt meegebracht natuurlijk.

Op de website van het hardloopteam de Mik, een van de 150 teams die meedoet aan de zogeheten Roparun, is een veiling georganiseerd van hebbedingen van bekende Nederlanders. Gesigneerde zeefdrukken en een schilderij van Henk Schiffmacher, een petje van Anouk met foto en begeleidend schrijven, een zeefdruk van Herman Brood of een glazen fotohouder van Bor~ek Sipek met 29 gesigneerde foto's van Erwin Olaf én een gesigneerde voetbal van Frank Rijkaard.

De Roparun is een jaarlijkse hardloopwedstrijd van Rotterdam naar Parijs, waarvan de opbrengst bedoeld is om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Vorig jaar leverde de Roparun 4,2 miljoen gulden op waarvoor een huis in Dordrecht werd gebouwd waar ouders met patiënten die een chemotherapie moeten ondergaan, kunnen verblijven.

De veiling is een initiatief van marathonloper Hans Gelderman. ,,Ik ben bevriend met Barry Hay van de Earring en legde het idee bij hem neer. Hay vond het zo'n leuk plan dat binnen een mum van tijd de halve artiestenwereld iets persoonlijks aanbood. We hoopten fl.20.000 gulden binnen te halen, maar we zitten nu al op fl.26.000, terwijl we nog een paar dagen te gaan hebben.''

Alleen Herman van Veen bleek `een krent'. Hij zegde een gouden cd toe, maar liet vervolgens nooit meer iets van zich horen.

Het hoogste bod geldt de gitaar van George Kooymans; fl.6000 is tot nu toe geboden voor de BC Richgitaar die hij bespeelde tijdens de opnamen van de clip van `When the lady smiles'. Henk Westbroek biedt hard mee op dit hebbeding voor zijn rockcafé in Utrecht. De hebzucht naar de roeiriem van Eeke van Nes en Pieta van Dishoeck, die zilver wonnen in Sydney, valt echter tegen. Eén bod is er slechts tot dusver, groot fl.100,-.

De meeste belangstelling gaat uit naar de gouden cd Paradise in distress van de Golden Earring, die op dit moment fl.4750,- moet opbrengen. Ook op de gesigneerde gitaar van Kane wordt veel geboden.

En wie geen zin heeft in al die artiestenprullaria kan ook een bod doen op een nacht met een limousine voor acht personen. Lekker de etablissementen langs van de Baja Beach Club. Met gratis drankjes.



Copyright: Algemeen Dagblad





terug naar de index