Ruud Buurman schreef 9 februari in het Utrechts Nieuwsblad

Herman streng en rechtvaardigSOEST
Gisteren werd bij Van Veen thuis, in Soest, een doos met alle ingevulde lezersbonnen op een tafel omgekeerd. De jubilaris heeft er, meestal met de ogen dicht, zeshonderd gelukkigen uitgehaald, die op 14 maart zijn eenmalige show, met muzikanten die hem in veertig jaar terzijde stonden, bij kunnen wonen.

Een flink deel van de fans had moeite gedaan om tussen al die krantenknipsels op te vallen met huisvlijt, verjaardagskaarten met een muziekje, smeekbeden, liefdesverklaringen aan het adres van de aanstaande jarige en verzoekjes om een uitzonderingspositie vanwege het feit dat 'ze al veertig jaar lid van deze krant zijn'. Deze krant heeft, zo bleek maar weer, heel veel trouwe lezers.
Talrijke mensen schreven dat ze ooit met Herman in de klas hebben gezeten en daarom graag naar binnen wilden, wat het ook zou mogen kosten. Anderen wensten kaarten omdat ze ooit vlakbij Van Veen in Utrecht hebben gewoond, nog nooit een show van hem hadden gemist of alle platen en cd's (dat zijn er rond de honderddertig!) in de kast hadden staan.

Met 3200 verzoeken om elk twee kaarten zou de Stadsschouwburg bijna zeven avonden uitverkocht zijn geweest. Hoewel de regels van de actie duidelijk waren, probeerden velen toch in te schrijven voor méér dan twee kaarten per abonnee. Dat - plus een aantal mensen dat géén abonnee is en het uiteraard tóch probeerde -ontging de streng doch rechtvaardige klantenservice van de krant echter niet. Wie door Van Veen uit de stapel is getrokken, krijgt -helaas - onder geen beding meer dan twee kaarten.

De gelukkigen en ook de minder fortuinlijken krijgen binnen een week allemaal een brief thuis. Nog even geduld dus. Bellen of corresponderen over de trekking die Van Veen gisteren heeft verricht, heeft echt geen enkele zin.