8 december 2005 verscheen in het AD/UN


WK-show voor Herman van Veen
SOEST - Herman van Veen gaat komende zomer een televisieshow verzorgen rond het wereldkampioenschap voetbal. Van 9 juni tot 9 juli - wanneer het toernooi in Duitsland plaatsvindt - wil de Utrechtse theaterman minstens zeven uitzendingen maken van elk dertig tot veertig minuten.

De opnames vinden plaats in de kantine van de Soester voetbalclub VVZ, pal naast het kantoor van Herman van Veen Studio’s. De beelden zullen in elk geval te zien zijn bij Eemland RTV en RTV Utrecht. Maar er zijn ook al contacten gelegd met andere regionale omroepen.
,,We willen een zo groot mogelijke landelijke spreiding,’’ aldus Stephan Dunweg van Herman van Veen Studio’s.

Herman van Veen gaat de show presenteren met Jan de Man, een door hem verzonnen stripfiguur. Deze verschijnt al vier jaar in de pupilleneditie van De Bal, een tweemaandelijks tijdschrift van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Voor de vertolking van Jan de Man is Van Veen nog op zoek naar een kind. Dat geldt ook voor Nena Kroes, in de strip het vriendinnetje van Jan de Man.

De drie talkshow-hosts ontvangen daags na elke WK-wedstrijd van Oranje gasten, die de prestaties van het Nederlands elftal doornemen. Daarbij moet worden gedacht aan voetballers die ooit zelf in de nationale ploeg speelden. Verder is er veel ruimte voor spel, muziek en optredens in de show die voor het hele gezin is bedoeld. Ook wil Van Veen een speciaal voor het programma gecomponeerd WK-lied zingen. Dat lied is hij op dit moment aan het schrijven.

Wanneer de eerste uitzending bij VVZ wordt opgenomen, is nog niet bekend.