???? schreef 8 mei 2002 in het Brabants Dagblad

Van Veen roept hulp studenten in



Woensdag 8 mei 2002
TILBURG


Herman van Veen speelt met studenten van de afdeling muziektheater van het Brabants Conservatorium in Tilburg en van de Koningstheateracademie in Den Bosch Lachen Verboten/Verboden te lachen. Er doen vijf leerlingen uit Tilburg en twee leerlingen uit Den Bosch mee.

In de familievoorstelling van Van Veen neemt Alfred Jodocus Kwak het op tegen de koning van Grootwaterland. Deze vorst heeft op het Jeugdjournaal zo iets ergs gezien dan hij niet meer kan lachen. Het gaat zelfs zo ver dat hij het iedereen verbiedt om te lachen. Ook Alfred. En die houdt juist zoveel van lachen. Maar de eend is niet voor één gat te vangen en verzint een listig plannentje. Marion de Vlam van de Koningstheateracademie noemt het een echte uitdaging voor de studenten om mee te mogen spelen in een voorstelling van Van Veen. "Het is een vakman waar je veel van kunt leren." Van Veen heeft volgens haar zelf de academie benaderd. "Hij heeft al eens een benefietvoorstelling voor ons gespeeld. Door zijn bezoeken heeft hij de talenten op de opleiding zien groeien."

Düsseldorf

Lachen Verboten/Verboden te lachen is vanaf donderdag tot en met 18 mei te zien in het Savoy Theater in Düsseldorf. In Nederland is het te zien van 13 tot en met 30 december in de Leidse Schouwburg.