In het Rotterdams Dagblad van 7 maart 2005 verscheen

Herman van Veen stort zich op HoogliedRotterdam
Herman van Veen schrijft een opera op basis van het Hooglied, de lofzang op de liefde uit het Oude Testament. Met de uitvoeringen daarvan wordt geld bijeengebracht voor Music in ME, de in het Noord-Hollandse Bergen gevestigde VN-organisatie die met muzikale projecten wil bijdragen aan vrede in het Midden-Oosten. Van Veen is daarvan ambassadeur.

Frans Wolfkamp, voorzitter van Music in ME, maakte zaterdag tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van zijn organisatie ook bekend dat Van Veen de komende jaren vijf gala's organiseert om fondsen te werven voor Music in ME. Hij zal ook in het Midden-Oosten jonge musici selecteren met wie hij en zijn vaste groep van begeleiders gaan optreden in onder meer de VS, Canada en Frankrijk.

Naast Van Veen ; nog tot en met 12 maart te zien in het Nieuwe Luxor Theater ; zijn er nog andere ambassadeurs actief die allemaal jaarlijks een benefietconcert organiseren, onder wie de violisten Ida Haendel en Eduard Schmieder. Beiden werkten eerder mee aan het festival Holland Music Sessions.