Artikel uit De Stentor van 01-06-2004
Eerste plaats, maar geen prijs


1 JUNI 2004

JACCO Eltingh won gistermiddag de superklasse van het Colombine Open in Biddinghuizen. In de tiebreak van de finale versloeg hij Jan Siemerink, nog zo'n voormalige topper, met 10-8. Een prijs was er echter niet weggelegd voor de ex-prof.
Integendeel: Eltingh gaf het tennisracket weg waarmee hij - samen met Paul Haarhuis - het herendubbel won op Wimbledon. Het ging per slot van rekening om een toernooi voor een goed doel: het Colombinehuis in Biddinghuizen. Tijdens een veiling bracht het racket 500 euro op. De opbrengst van de veiling, het inschrijf- en sponsorgeld en de loterij kwam daarmee op ruim 10.000 euro. Maar dat was een voorlopige telling.

Na vier eerdere afleveringen onder de naam Eric Olympic (waarbij de opbrengst ten goede kwam aan rolstoeltennisser Eric Martijn Ruitenberg, red.), werd er nu vijf dagen lang getennist voor een ander doel. Uit het hele land kwam in totaal 234 deelnemers naar de tennisbanen van BAS. De finales vonden gisteren plaats. Gelukkig had de regen geen invloed op het wedstrijdschema. Wel liep het toernooi uit door het optreden van Eltingh en Siemerink. De twee ex-profs konden er geen genoeg van krijgen in hun onderlinge demonstratiewedstrijd. Even eerder hadden ze clinics verzorgd voor zowel jongeren als veteranen.

Veel prijzen bleven in Biddinghuizen. Zo waren er hoofdprijzen voor Pieter Hermus en Nicolette Lek en Regina Veenstra en Roger Custers in het gemengd dubbel en voor de koppels Stefan de Lange en Aart Lijs, Foort Sandee en Dick de Kan en Kees Geelhoed en Tim Schijffelen in het herendubbel. Verder sleepte Aart Lijs samen met Lelystedeling Ron Keesman nog een hoofdprijs in de wacht in het herendubbel en wonnen Arie de Graaf en Anja Seubers uit Borger het gemengd dubbel in een categorie. Dat gold ook voor Frieda Lochtenberg en Pieter Maes uit Zwanenburg in het gemengd dubbel.