eind oktober verscheen in de ??????

Nard Reijnders weg bij Herman van Veen



Zaterdag in het Amsterdamse Carré staat hij voor het laatst naast Herman van Veen op de planken. Dan zet Nard Reijnders een punt achter de samenwerking met Van Veen, om, zoals hij zelf zegt: "ruimte te maken voor samenwerking met andre artiesten en voor een muzikaal avontuur.

Het is een grote stap voor de arrangeur/componist/saxofonist uit Broekhuizenvorst, want Reijnders (49) werkt al 23 jaar intensief samen met Herman van Veen. Reijnders en zijn muzikale vriend, pianist Erik van der Wurff, hebben het leeuwendeel van de muziek van de theatershows, cd's en andere activiteiten gemaakt. Ze kwamen daarmee in alle grote theaters ter wereld.

"Maar het is voor mijn artistieke ontwikkeling een noodzakelijke stap", legt Reijnders zijn beslissing uit. "Ik heb met Herman een fantastische tijd gehad en stoppen is dan ook een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière. Maar als ik verder wil in mijn ontwikkeling, moet ik een andere weg inslaan."

Reijnders werkte aan verschillende cd's mee, die met goud, platina of een Edison werden bekroond. Een van zijn laatste opmerkelijke producties was de complete soundtrack voor de Van Veen-film NACHTVLINDER, die binnenkort ook op de tv te zien is.

Van enige wrevel bij de scheiding tussen Van Veen en Reijnders is geen sprake. "Herman is niet alleen een wereldartiest, maar ook een echte vriend," zegt Reijnders. Hij gaat zich nu op enkele nieuwe projecten toeleggen, schrijft muziek voor bedrijfsdocumentaires en maakt binnekort met de groep Canapé een toernee door Nederland.





terug naar de index