Algemeen Dagblad
BRAM VERBRUGGE

Een kreng keert terug

28 okt 2005

Nu de restanten van het lijk van Amie gevonden zijn, is de bitchy Iinda Dekker weer opgedoken in Moerdijk, de plaats waar Goede Tijden Slechte Tijden zich afspeelt.


Gisteravond was de bekende mannenverleidster van Nederlands populairste soap voor het eerst te zien op RTL4. Linda werd sinds het begin van de serie in 1990 acht jaar lang door Babette van Veen gespeeld en ook nu vertolkt de 37-jarige actrice de rol.

Van Veen over haar comeback: "Linda is nog geen spat veranderd. Soms denk ik zelfs: kan het ietsje minder? Maar ik speel haar vol overgave, want als je jezelf heel de tijd schaamt voor je rol werkt het ook niet. Ik moet natuurlijk gewoon doen wat er in het script staat."

Linda Dekker vertrok in de serie na verschillende relaties naar Canada. Nadat ze erachter kwam dat haar oude liefde Amie Alberts begraven .wordt, is ze terug om op haar venijnige manier de aandacht op te eisen. Babette van Veen vindt het heerlijk om haar oude personage weer te kunnen spelen: "Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, dus wilde ik het wel weer proberen. De eerste dag was wel pittig, want ik had gelijk een paar lastige scènes, heel emotioneel. Toch viel het mee en was het ont zettend gezellig om daar weer rond te wandelen."

Voorlopig blijft het bij een gastrol tot de jaarwisseling voor Van Veen, maar volgens de moeder van twee kinderen zou het meer kunnen worden: "Ik vind het fijn met verschillende activiteiten bezig te zijn. Zo komt mijn album in november uit en ben ik. nog bezig in met de musical de Kameleon. Het is belangrijk voor mijn kinderen dat ze zien dat hun moeder iets doet dat ze leuk vindt." Babette van Veen (hier in vroeger tijden) straks weer te zien in haar oude GTST-rol: 'Linda is nog geen spat veranderd'.Bram Verbrugge