Duinstreek
H.J.

Dichtbundel Theo Olthuis

28 sept 2005

BERGEN
Van de bekende Bergense schrijver en dichter Theo Olthuis wordt op woensdag 5 oktober een nieuwe gedichtenbundel gepresenteerd. Deze feestelijke presentatie op de eerste dag van de Kinderboekenweek vindt om 16.00 uur plaats in de Eerste Bergensche Boekhandel. Belangstellenden zijn van harte welkom.


De bundel, die Theo Olthuis op 5 oktober ten doop houdt, draagt de titel 'Lampje voor de nacht'. Het door de Haarlemse uitgeverij Holland uitgebrachte boekwerk bevat ruim 40 gedichten voor kinderen. Alice Hoogstad maakte de geestige illustraties voor de bundel. 'Lampje voor de nacht' is na de presentatie in elke boekhandel verkrijgbaar.

In 1998 verhuisde de in 1941 te Amsterdam geboren en ook later als onderwijzer werkzame Theo Olthuis naar Bergen. Hij schrijft gedichten en ook toneel voor kinderen en volwassenen. Tevens schreef Olthuis liedjes en scènes voor televisie, o.a. voor Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere. Verder maakte hij liedteksten voor de cabaretier Herman van Veen en voor de muziektheatergroep 'Samba Salad', in Bergen welbekend. Op dit ogenblik is Theo Olthuis werkzaam als dramaturg; kortgeleden werkte hij in die hoedanigheid mee aan de voorstellingen van 'Het Mirakel van Bergen' in de Petrus- en Pauluskerk.HJ