VARA. TV Magazine

6o en 40

20 mei 2005

Herman van Veen jubileerde in maart tweemaal. Hij beleefde zijn zestigste verjaardag en zat veertigjaar 'in het vak'. In het Antwerpse Sportpaleis vierde hij zijn jubileumpartijtje. Diverse vrienden spoelden aan op de bŁhne, waaronder Paul van Vliet, Willem Vermandere, Herman Finkers, Eva de Roovere en DaniŽl Lohues.

BelgiŽ houdt van Herman; twee avonden lang een uitverkochte zaal. Na een staande ovatie zette het feest zich voort in de vip-lounge.

Een vooraanstaande mevrouw van de schouwburgdirecteurenclub ontsluierde een bronzen engel, die speciaal voor Van Veen was vervaardigd.
De jubilaris meldde dat het beeld een bijzonder plekje in zijn tuin zou krijgen en dat iedereen er welkom was. De champagne was niet aan te slepen. Diepe waardering klonk toen Van Veen zijn bescheiden pianist Erik van der Wurff bedankte, met wie hij sinds het begin van zij n artistieke loopbaan samenwerkt. Om half een in de nacht liep de lounge vip voor vip leeg, chique hapjes op zilveren schalen achterlatend. Je wordt maar een keer zestig.