Goudsche Courant
Renate Methöfer
ingez artikel

Van de Reijt

14 juli 2005

Met veel belangstelling las ik het interview met Vic van de Reijt in deze krant waarin hij een lans breekt voor de muziek uit onze buurlanden. Daar ik zelf nogal een liefhebber ben van de hier wat minder bekende Duitse muziek, is deze hartekreet me uit het hart gegrepen.


We willen wel dat de Duitsers naar onze artiesten luisteren, maar de Duitse muziek is toch nog altijd wel vaak een stiefkindje op de Nederlandse radio en tv.
Goed, in 'Met het oog op morgen' wil men wel eens een nummer van Herbert Grönemeyer draaien en ook de bekende Schlagers krijgen bij de Tros nog wel wat aandacht, maar er is zo veel meer. Ik noem er een paar. De Comedian Harmonists met Hans-Jürgen B"uchner. Een geniaal muzikant, die een veelheid aan instrumenten bespeelt en allerlei stijlen combineert.

Hier hooguit bekend omdat hij de muziek van 'Hilversum 3' van Herman van Veen heeft geschreven. Ulla Meinecke - Duitse singer/songwriter, met boeiende teksten. Een van m'n favorieten, maar moeilijk nader te omschrijven. Zo kan ik nog wel even doorgaan.Renate Methöfer | Den Haag