Dagblad Tubantia

Tafeltje Wilmink naar Deventer

6 aug 2005

ENSCHEDE - Museum Jannink is morgen op de jaarlijkse boekenmarkt in Deventer, de grote publiekstrekker op boekenge- bied. Als een van de honderden standhouders onderscheidt het museum zich met een eenvoudige maar opvallende 'eye-catcher': het tafeltje van Willem Wilmink.


Met een perzisch tapijtje en een goed glas denkbaar binnen handbereik, verbeeldt het de plek in café het Bolwerk, waar de tekstschrijver graag verbleef. Langsslenterend publiek kan achter het tafeltje dat komt te staan op het Grote Kerkhof plaatsnemen en (voor)lezen uit het rijke werk van de beroemde Enschedeër. Medewerkers van het museum delen er gratis boekenleggers uit.
Het tafeltje is een lokmiddel om boekenliefhebbers op de hoogte te brengen van de expositie over het leven en werk van Wilmink in Museum Jannink.

Daar is zijn stamkroeg deels nagebouwd, en zijn fragmenten te zien uit de talloze tv-series waaraan de schrijver en tekstdichter een bijdrage geleverd heeft. Wie durft kan meezingen in het karaoketheater met Wilminks grootste hits, zoals het door Herman van Veen vertolkte 'Hilversum III'.

De tentoonstelling in Museum jannink, Haaksbergerstraat 147, loopt nog tot en met 30 oktober: di-vr van 10-17 uur en za-zo van 13-17 uur.