Utrechts Nieuwsblad
Rob van Leeuwen

Hallo Herman,

3 feb 2005

Graag wil ik je vertellen dat ik me volledig kan identificeren: met jouw jeugdherinneringen! In het verhaal van DOS 1958 ontbreekt de naam van Cor Luitern (rechtsbuiten).


Hij woonde in de jan van der Doemstraat (zijstraat van de Antonius Matthaeuslaan). DOS Kampioen, vertelde de gekrijte uitslag op het bord bij de sigarenboer in de Willem van Noortstraat. En de visboer in de Antonius Matthaeuslaan had zijn etalage op zondag geheel volgeklad met grote letters DOS Kampioen. In het badhuis kostte een douchebeurt 0,10 cent en een bad 0,25 cent. Ik woonde in Tuinwijk, maar had mijn lagere school in de Havikstraat, Van Beeck Callcoenschool.

Mijn vriendje woonde in de Kievitstraat, op nummer 7, direct om de hoek van de Kievitdwarsstraat. Mijn vriendinnetje (ja, toen al) woonde in de Nieuwe Koekoekstraat, op nummer 94. Bij de Welba Groenteboer in de Willem van Noortstraat kon je appeltjes uit de buiten staande kisten stelen. Kortom, ik kan je erg veel over die tijd vertellen.

Mocht je hierover ooit een boek willen schrijven, dan kan ik je wellicht erg veel aanvullende anekdotes vertellen en/of informatie geven. Ik woonde in de Ag- nes van Leeuwenberchstraat (Tuinwijk), vlak bij het badhuiis. 'Onze straat' verbindt nog steieds de Antonius Matthaeuslaan rmet de Willem Amtzkade. Leuk, al die verhalen van jou. Ik hoop dat er een boek van uitkomt.Rob van Leeuwen (26 jaar lang Utrechter)