UN

Studenten zagen Harlekijns try-out

21 aug 1971

(Van een onzer verslaggevers)

UTRECHT - In een stampvol zaaltje van het UVSV-gebouw aan de Drift heeft de Utrechtse cabaretier Herman van Veen donderdagavond een try-out van zijn nieuwe programma gegeven. Journalisten werden op zijn verzoek angstvallig geweerd, want - zo zei Van Veen - "een beoordeling is hier niet te geven. Als je het in een echt theater ziet, is het heel anders. Ik verdien een betere kans."


Hoe het ook zij, de paar honderd eerstejaars studenten, die Herman van Veen's try-out in het kader van de oriŽnteringsdagen van de Utrechtse universiteit mochten aanschouwen, waren enthousiast. Het verbaasde me dat ik mijn teksten al zo goed kende,"

zegt Herman van Veen. "Ik had papiertjes met de teksten bij me, maar ik heb ze niet nodig gehad."
De Utrechtse "harlekijn" heeft met zijn uitstekende muzikale begeleiders drie maanden gerepeteerd op zijn nieuwe programma, dat voor ongeveer 70 procent nieuw is. Hij schreef zelf de meeste teksten en de muziek. De officiŽle premiŤre is volgende maand in Eindhoven.

"Ik heb vanavond maar een greep uit het programma gedaan, van ik dacht drie kwartier." zegt Herman van Veen. "Het hele programma duurt vijf kwartier langer. Of het goed is overgekomen weet ik niet. In zo'n kleine zaal voel ik me altijd wat opgejaagd."