Televisier

Zo nijver als een bijtje

12 maart 1977

Zong Herman van Veen (foto) enkele jaren geleden nog in hoofdzaak lieve wijsjes over kinderen op fietsen, pril liefdesgefluister in de lente en eenzaamheid op de maan, hij heeft het roer inmiddels drastisch omgegooid. In zijn laatste theatershow "En nooit weerom" bleek overduidelijk dat hij voortaan angst, twijfel en slechts een beetje geluk predikt".


Van Veen doet wat hij voelt en zingt alleen over zaken die hem echt na aan het hart liggen. Het tempo waarin hij zijn ideeŽn uitzaait, is ongelooflijk hoog. Want er gaat al weer een nieuwe show van hem in het theater, terwijl hij in West-Duitsland zowel grammofoonplaten als televisieprogramma's maakt.
Vanavond praat hij voor de KRO-televisie samen met Aad van den Heuvel over het thema angst.
Over twee dagen is hij jarig en dan wordt in het Harlekijn-pand in Westbroek de dubbel-lp "Overblijven" ten doop gehouden. In de geschiedenis van de vaderlandse platenbusiness is het dan de eerste keer dat een artiest in enkele maanden tijds in een studio ruim vierentwintig nieuwe liedjes vastlegde om deze op een verjaardagspartijtje te lanceren.

Nogal opmerkelijk, want onverdeeld vrolijk is de inhoud hiervan niet. .. (22.20 uur, Nederland 1.)