Gazet van Antwerpen
(HVD)

Herman Van Veen testte Amerikaans publiek

2 dec 1982

(Van onze redakteur)

Als voorbereiding op zijn Amerikaanse première in Broadway, heeft Herman Van Veen tijdens het voorbije weekeinde drie proefvoorstellingen gespeeld in East Hampton en Tranton. De reakties van het Amerikaanse publiek waren er alleszins erg bemoedigend. Tijdens het slotapplaus kropen de toeschouwers er zelfs uitbundig op hun zetels en zij ondersteunden hun ovatie met luid bravo - geroep. Ook de lokale kranten, die' toch nog goed zijn voor een half miljoen abonnees, hadden erg lovende woorden voor de Nederlandse artiest.


Met een bang hart wordt nu de volgende week afgewacht, wanneer er in New York wordt opgetreden: in het Ambassador teater op Broadwav wordt op dinsdag 7 december een speciale voorstelling gespeeld voor de schrijvende pers. Woensdag heeft dan de grote "Opening Night" plaats, waar op televisie een tal van prominenten worden uitgenodigd.
Beide voorstellingen zijn al sinds een week volzet.

Het zal vooral van de persrecensies in de grote bladen afhangen of het Amerikaans avontuur al dan niet zal slagen. Negatieve kritieken betekenen in Amerika namelijk een onherroepelijke stopzetting van de voorstellingenreeks, terwijl lovende kommentaren een volledig nieuw afzetgebied voor Van Veen kunnen creëren.

De hele Harlekijn - stal, dat in New York zelfs een klein kantoor heeft gehuurd om praktisch te kunnen werken zal met ongewone belangstelling de ochtendkranten van donderdag a.s. uitpluizen.(HVD)