Utrechts Nieuwsblad

School begon al in Klaverweide

VOOR EEN ZIN NAZEGGEN ACHT OPNAMEN NODIG

2 aug 1974

NIEUWEGEIN, vrijdag (BOO) -

Een vijfentwintig kinderen van de openbare basisschool "Zandveld" in Vreeswijk zijn in hun vakantie een dag naar school geweest. Leerlingen van de derde klas speelden een rol in de opnamen van het negende deel van "Klaverweide", de inmiddels bekende VARA-serie. Voor de klas stond juffrouw Karin (Marloes Fluitstra) en de regie had Roeland Kerbosch, vroeger redacteur van de rubriek ,Achter het nieuws".De kinderen hoefden maar één zin na te zeggen, maar het moest wel erg vaak worden over gedaan. De ene keer waren het de bouwactiviteiten buitenshuis die lawaai maakten, de andere keer waren de stemmen te zacht. Maar de zevende keer zou de laatste wezen als niet de juf had gezegd: "ik heeft" in plaats van "ik heb". Dus was de achtste keer de laatste.

In de middaguren werden er opnamen buiten gemaakt van de speelpauze en de officiële opening van de schooL Buiten aan de muur hing een enorm spandoek van de openbare en christelijke school die het gebouw gezamenlijk in gebruik namen, slingers versierden de binnenplaats.

De acteurs waren ditmaal onder meer: Huib Broos, Marlies van Alcmaer, Ad Femhout, Jeróme Reehuis en uiteraard Leo Bijers als de wethouder.
En nu maar hopen dat er op 15 augutus niet te veel belangstellenden naar de schoolopening komen, want het (gemeentelijk) schoolgebouw zal pas in mei 1975 echt geopend worden.