NCRV Gids
Gertom de Beer

Opzij voor Herman

nov 1979

Hoi allemaal! Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, d'r heeft weer iemand ongelooflijke haast. Als dat Herman van Veen niet is. Die beleeft ook altijd maar van alles, hè. Op de foto zie je hem bijvoorbeeld weer met een verjaardagstaart rennen. Waar heen en waar voor? Ha, nee hè, dat ga ik jullie een beetje aan je neus hangen! Dat mag ik trouwens ook nog niet verklappen van de KRO, want dat met die verjaardagstaart wordt pas diep in mei uitgezonden.


Maar dan zijn we ook alweer toe aan het vijfde deel van nieuwe wonderlijke avonturen van Herman van Veen, getiteld "Herman en de zes". Daarin is bijvoorbeeld Mama Macaroni, een eenzame Italiaanse, tegelijk jarig met de koningin en ze ... Ho, ho, ik mocht toch niks vertellen nog Van mij zal je niks meer horen over "Herman en de zes".
Nee, ook niks over die robot Hermandix gemaakt door de wereldberoemde professor Albert von Klabasky, die doorverkocht wordt aan die beruchte werkgever B. Beton. Nee, ik zeg daar nog niks over.

Wat ik alvast wel mag zeggen? Dat "Herman en de zes" weer heel leuk en spannend wordt en dat het eerste deel deze week heet "In m'n uppie". En dat eerste deel gaat over waar Vlinder en Marlous vandaan komen. En Hans en Hans. En Harry en Erik-in-de- kast. De een schijnt uit het bos te komen en de ander uit de trein. Eh ... Marlous komt in ieder geval uit de klas en Hans en Hans dus wat later. 0 ja, en ene Klabas valt in het water!