Platengids

Herman van Veen
WEET HET HART VAN DE MENSEN TE RAKEN.

jan 1981

Vaak krijgt Herman van Veen te horen, dat hij iets van een clown heeft. Een groter kompliment kan een artiest zich eigenlijk niet wensen, want juist de clown is één van de meest oorspronkelijke personages van het entertainment.
En entertainen doet Herman van Veen op vele manieren.Hij schrijft gedichtenbundels, kinderverhalen en jeugdseries voor de televisie. Hij maakte een speelfilm, vele langspeelplaten en singles. En het belangrijkste voor een artiest van zijn kaliber: hij maakt theater.

Hij kan vertederen en verbitteren, emotioneren en shockeren, het publiek laten lachen en huilen. En hoe hij zich ook manifesteert, altijd heeft het lovende woorden tot gevolg, en natuurlijk tal van onderscheidingen. In alle lagen van de bevolking groeide hij in de loop der jaren uit tot een begrip, een niet te vergelijken artiest, die het hart van de mensen weet te raken. Het elftal liedjes op zijn nieuwe elpee "Iets van een clown" maakte Herman in samenwerking met o.a. Rob Chrispijn, Eric v.d. Wurff, Harry Sacksioni en Willem Wilmink.

Alweer twee jaar geleden verscheen zijn vorige elpee met liedjes, getiteld "Op handen", maar in die tussentijd heeft hij als dichter, filmakteur, regisseur, kleinkunstenaar, schrijver en zanger niet stilgezeten. Hij werkte aan een nieuwe teevee-serie en trad veel op in Nederland en Duitsland. De komende wintermaanden zal hij met de liedjes van zijn nieuwe elpee ook op de Nederlandse buis te zien zijn.

Daar zal iedereen opnieuw voor zichzelf kunnen vaststellen, dat hij inderdaad "iets van een clown" heeft.